Wyposazenie sklepow grudziadz

Aby założyć sklep mięsny i mięsno-wędliniarski należy go najpierw odpowiednio wyposażyć. Jakie urządzenia, sprzęty i akcesoria są niezbędne w markecie z materiałami mięsnymi?

http://erp.polkas.pl/system-business-intelligence/Business Intelligence | Systemy ERP | POLKAS

Przede wszystkim trzeba zakupić chłodnie, zamrażalniki i lodówki, w jakich gromadzi się i wydaje produkty mięsne do sprzedaży. Jest sporo sposobów chłodni, które sprawdzą się w składzie: lady, regały, szafy i witryny chłodnicze. Ponadto jest z urządzeniami mrożącymi, w jakich utrwala się mięso – wśród nich ceni się witryny, zamrażarki, wyspy czy same szafy mroźnicze. Dobrym programem, zwłaszcza w mniejszych placówkach, jest kup lodówko-zamrażarek, pełniących funkcję magazynu na ponadprogramową partię towaru.

Dodatkowy towar warto chronić nie tylko w magazynie, ale także w podręcznej komorze przechowalniczej na sali sprzedaży. Zamyka się ją pod wystawą, dzięki czemu łatwo można uzupełniać artykuł na półkach ekspozycyjnych. Przydatna istnieje także lada ekspediencka, na której wycina się i ładuje towar. W większych sklepach mięsno-wędliniarskich dodatkowo potrzebne jest potrafienie pomieszczenia chłodniczego ze stałą, odpowiednio niską temperaturą, człowieka do składowania towaru.

Pozostały sprzęt obowiązujący w biznesie mięsnym to musza, ostre noże, kloc masarski i tasak oraz krajalnica. Waga powinna posiadać dosyć wyraźny i pewny wyświetlacz, tak żeby zarówno sprzedawca, jak i klient mogli widzieć wynik ważenia. Natomiast kloc masarski z tasakiem potrzebny jest do krojenia mięsa z kością. Też jest z nożami do cięcia mięsa, i nie warto na nich dbać. Z serii dobra krajalnica powinna posiadać regulację grubości plastra. Idealnie, jeśli noże do krajalnic spowodowane są z chromowanej stali węglowej lub byliśmy nierdzewnej. Takie noże do krajalnic posłużą wiele lat.

Ponadto wskazane jest zaopatrzenie się w wilka do ciała, będącego do mielenia mięsa na pragnienie klienta. Wprawdzie nie istnieje obecne niezastąpiony element wyposażenia sklepu. Prócz wymienionych potrzebna jest także kasa fiskalna, środki czyszczące, myjące i owadobójcze, pojemniki do składowania produktu i dodatkowe meble sklepowe. Niezbędne istnieje więcej zainstalowanie klimatyzacji, która wskazana jest w utrzymaniu optymalnej temperatury w klas sprzedaży – szczególnie latem. Drogie jest i oświetlenie, które potrafi znacząco poprawić wyniki sprzedaży. Specjalne oświetlenie podkreśla naturalny kolor mięs i wędlin spotykających się na wystaw.