Obrobka miesa w niskich temperaturach

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której końcem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o nazwanej grubości (w współzależności od potrzeb, na całkowitej szerokości rozgniecenie ma taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i wspiera proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje zastosowanie w terenach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można odnaleźć mięso wołowe w świadomości zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe skończone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie sporej mierze rozbitych plastrów w ciągu krótkiego okresu czasu - ok. 800 części w układu godziny, przy czym ciało nie zapewne być mrożone, ani nie może wywoływać kości. Obsługa maszyny jest niesłychanie przydatna, dzięki zastosowanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w punktu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do wielcy), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności podających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny być oczyszczane i suszone po każdorazowym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania oraz przekładni olejowej to dodatkowe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez klientów oraz jurorów Międzynarodowych Targów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, składając się na kompetencji oraz poznaniu zdobywanym od 1990 roku odkłada na jakość, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc oraz wielką wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca naszą możliwość o nowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.