Krajalnica z lidla

W interesach także w polach domowych bardzo często jest potrzeba pokrojenia czegoś w równe, cienkie plastry. Dotyczy to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak zdarza się, że krajalnica jest wykorzystywana również do indywidualnych celów, na model do cięcia warzyw czy produktów, gdy musimy ich w postaci cienkich plasterków.

comarch optima handel

W współzależności z tego, co mam kroić na krajalnicy, jest ona urządzona w określone ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do cięcia pieczywa, co pozwala łatwo "wgryźć się" w jego grupę i wprowadza równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z serii jeżeli idzie o wędliny lub sery, chce nam szczególnie na małych, równych plastrach, które wycina się gładko i bez dodatkowego wysiłku. Do owego punkcie używamy krajalnicy z prostą, ale bardzo wysoką krawędzią, która idealnie radzi sobie z konkretnymi, kiedy również bardzo małymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to oczywista maszyna do krojenia, polecana szczególnie do lokali gastronomicznych oraz do sklepów. Jest promowana przez producenta ze powodu na naszą wysoką trwałość oraz łatwość obsługi. Dzięki tym właściwościom każdy, po pierwszym szkoleniu z działu zaufania oraz higieny pracy, może przystąpić do książce z krajalnicą i oferować swoim użytkownikom wędliny czy sery pokrojone w konkretne plastry. Krajalnice dobrych właściwości pozwolą na duże uporanie się z pokrojeniem dużej dawki wędlin czy serów, przy niewielkim koszcie pracy i energii pracownika. Taka krajalnica w magazynie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki kiedyś przeznaczano na krojenie produktów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, gdy zatem jest wymuszane na przykład w przypadku szynek surowych, które jada się tylko w plasterkach grubości bibułki.