Krajalnica z dwoma nozami

Szatkownica do warzyw elektryczna jest niewyobrażalnie istotnym zaopatrzeniem w urzędach gastronomicznych. Codzienne krojenie wielokilogramowych ilości innego sposobu warzyw w możliwość ręczny znacznie podnosi nakłady pozycji oraz wydłuża czas przygotowania zaplecza przed otwarciem restauracji lub czas przygotowania posiłku w punktach żywienia zbiorowego takich jak szkoły, domy spokojnej starości czy szpitale.

Wielkim wyborem staje się wtedy zakup szatkownicy do warzyw, która jednocześnie będzie same spełniać funkcję szatkownicy do owoców. Niezależnie od rodzaju prowadzonej placówki gastronomicznej warto zdecydować się na zakupy szatkownicy do profesjonalnego użytku. Określa się ona wyjątkowo szybką wydajnością (nawet do 300 kg/h) i odpornością, posiada wszystkie niezbędne atesty i dopuszczenia oraz przygotowana jest z doskonałej kondycje produktów, danych do kontaktu z żywnością. W grupie przypadków urządzenie zrobione jest ze stali nierdzewnej oraz zajmuje magnetyczny system zabezpieczenia i hamulec silnikowy, zapewniający bezpieczną obsługę przez użytkowników. Do wyboru posiadamy także zasilanie 230V albo na tzw. siłę, czyli 400 V, w zależności od posiadanej w domu instalacji elektrycznej. Szatkownica do warzyw elektryczna ma wiele różnych, łatwo wymiennych tarcz, które wykonują, że warzywa oraz produkty mogą przybierać kształt wiórków, plastrów lub kostek, a też specjalną przystawkę do stworzenia frytek. Osobny wsad o stanie półksiężyca dostarcza do krojenia warzyw typu kapusta, seler, i pozostały podłużny wsad dany jest do warzyw długich. W dowolnej chwili możemy same dobierać kolejne akcesoria według potrzeb. Urządzenie nie powinno być użytkowane do celów, do jakich nie jest przeznaczone jak np. krojenie sera. Przy zakupie szatkownicy do warzyw należy mieć, że nie jest toż co prawda urządzenie o wielkich rozmiarach, ale zawsze waży ok. 30 kilogramów. Na rynku znajdziemy ogromny wybór firm oraz modeli, dzięki czemu dobranie odpowiedniego wyposażenia nie sprawi wielu problemów.