Krajalnica do wedlin bydgoszcz

Krajalnica do sera to urządzenie gastronomiczne używane zarówno w placówkach restauracyjnych jak również sklepach spożywczych. W grup firmy przyjmują się na zakup urządzenia będącego do krojenia sera oraz wędlin. Należy jednak mieć, że krajalnica do sera powinna stanowić teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę?
Krajalnice wykorzystywane w obiektach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia przedstawiają się znacznie większą efektywnością niż urządzenia dane do służbie w zakładzie, gdzie używane są również do krojenia mniejszych liczbie towarów. Elementem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie dopiero na pragnienie klienta, lecz również oferowane w budowie krojonej na obszarach samoobsługowych.

systemy informatyczne w medycynie

Krajalnice do sera
Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i skuteczność pracy dzięki dobrym nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki budują się w z góry danym miejscu. Jeżeli krojony produkt tworzy być pakowany w końcu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie odliczana przez danie. Stanowi to możliwość posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu też możemy wygodnie kroić korzystając w ostatnim obowiązku nasadkę dociskową dodaną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne jest jeszcze zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, aby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia.
Krajalnice do sera w grupy zrobione są z aluminium – elementy mające relację z owocami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one naturalniejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.