Jaki sprzet kuchenny

wentylacje przemysłoweInstalacje wentylacji i klimatyzacji przemysłowej | GRUPA WOLFF

Prowadząc restaurację kuchnia winna być wyposażona w pełną dawka profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy przecież w szybkiej sile od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu potrzebne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo to istnieje składnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W małych firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta mała, ręczna, zwykła szatkownica, zrobiona z plastiku albo drewna, dzięki jakiej można jeszcze przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej produkuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu przydatny jest sprzęt innego rodzaju, z wbudowanym silnikiem i zachęcany elektrycznie. Nadaje się też głównie w średnich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest szczególnie wytrzymałym sprzętem o wielkiej klas, która prezentuje się te prostą obsługą. Sprzęt ten ładuje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której gromadzi się poszatkowana kapusta. Niezwykle podstawową stroną są noże wykonane ze zwykli nierdzewnej, które mogą wykonywać przez długi odcinek czasu. Szatkownica pewno być zaopatrzona na życzenie w pozostałe pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W zależności od potrzeb można i zakupić przystawkę, która zapewni szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają prestiż na sposób cięcia - potrafią wówczas żyć niewielkie kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest dopiero szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.