Garderoba i gabinet

Nadchodzi oczekiwana od tradycyjna wiosna. Więc nie tylko nadzieja na zrzucenie kilkorgu zbędnych kilogramów, lecz dodatkowo na wymianę swoich nawyków żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do porzucenia ciężkostrawnej diety opartej na mięsie i nabiale oraz skorzystania ze zdrowia, jakie proponują nam sałatki.

Witaminy Sałatki są prawdziwą bombę witaminową. Dostarczają nam one pełnych składników niezbędnych do normalnego funkcjonowania systemu. Polacy zawsze zawsze mają skłonność do chętniejszego sięgania po artykuły pochodzenia zwierzęcego. Więc naprawdę wiele wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca i nadciśnienie są jeszcze jedną z pierwszych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wyżej wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o wiele bardziej lekkostrawne niż mięso i nabiał. Mniej panują w zestawie pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki owemu nie przynoszą one wywiadów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest więc naturalniejsza i estetyczniejsza dla swego układu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek zupełnie nie jest ciężkie, szczególnie, jeżeli dysponujemy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że stworzymy je wyjątkowo szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z których planujemy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W ciągu paru sekund jesteśmy twardy i kaloryczny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą czyste i ciepłe dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najlepszym sposobem, aby osiągnąć upragnioną sylwetkę, jest doświadczenie na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że potrafi żyć ona o moc smaczniejsza z tradycyjnych polskich problemów i schabowych. Co bardzo, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie powinien być specjalistą kuchni. Wystarczy inwencja i myśl. To jedynie od nas zależy, z jakich składników stworzymy własną piękną i mocną sałatkę.