Dofinansowanie na lokal gastronomiczny 2015

Każdy lokal gastronomiczny prędzej czy później stoi przed wyzwaniem przyrządzenia porcji mięsa dla znaczniejszej sumie ludzi. Przy czym porcje powinny być praktyczne takie same i zaaranżowane w jak najmniejszym okresie aby uniknąć strat smaku wychodzących z dalekiego przechowywania.

oprogramowanie gastronomiczneSystemy dla gastronomii - oprogramowanie Polkas Kraków

Na szczęście innowacyjna technologia rozwiązała ten punkt oferując kucharzom możliwość mechanicznej obróbki mięsa. Umieszczone w noże nacinając mięso podnoszą jego soczystość bez utrat pulchności spowodowanej tradycyjnym rozbijaniem. Pozwalają też na uniknięcie rozbryzgiwania się płynów co przemieszcza się na podniesienie poziomu czystości w mieszkaniu książki. Na targu wyróżniamy dwa rodzaje kotleciarek, różniące się przede każdym napędem, mocą produkcyjną i dostępnymi funkcjami. Koszt poszczególnych modeli zależy często z użytych materiałów, producenta i zastosowanych w nich rozwiązań. Kotleciarka ręczna to naturalne urządzenie przeznaczone przede wszystkim do celu prywatnego i słabej gastronomii. Siłę napędową stanowią mięśnie użytkownika, którymi za pomocą korby przepuszcza składniki przez maszynę. Dużą wartością tego modelu akcesoriów jest mała ilość zajmowanego miejsca, ale z początku dość wielkiej (od jakiś 800 do 10 tys. zł) ceny mogą umieszczać się nieopłacalne dla swoich użytkowników. Decyzją jest niezwykle mniejsza moc produkcyjna w zderzeniu z określoną niżej kotleciarką elektryczną. Kotleciarka elektryczna to maszyna dedykowana przede każdym dla lokali gastronomicznych. W przeciwieństwie do kotleciarki ręcznej wałki z ostrzami robione są za pomocą silnika. Dzięki wyłączeniu obracania korbą i ograniczeniu roli służącego do faszerowania mięsa znacznie zwiększa moc przerobową. Jedynym ograniczeniem robi się być metoda operatora (do nawet 400 kotletów na godzinę). Ten wariant urządzenia ma mało więcej mieszkania niż ręczny odpowiednik i wysoka wartość (od ok. 2,5 tys do nawet kilkunastu tys.zł) jest łatwą przeszkodą do zastosowania jej w warunkach domowych.